Fakta om Innherred
 

Fakta om Innherred; noe av det vi har å by på.

Innherred består av kommunene Levanger lengst sør til Verdal, Inderøy, Steinkjer og Verran lengst nord.

Innherred er en region med over 60.000 innbyggere og har et aktivt nærings- og kulturliv.

Verran er kjent for sin industrivirksomhet med Södra Cell Folla som en av kommunens største arbeidsplasser. Steinkjer var høvdingesete i vikingetiden og er i dag sentrum for fylkeskommunal administrasjon. Steinkjer er kjent for sitt idrettsmiljø med Steinkjer Skistadion som en viktig arena for nasjonale og etter hvert internasjonale arrangement innenfor langrenn og skiskyting.

Inderøy har virkelig i de senere år blitt satt på kartet gjennom Den Gyldne Omvei, med store opplevelser innen mat, kunst og kultur og et aktivt musikkliv. På Stiklestad i Verdal falt Olav Haraldsson 29. juli 1030. Han ble Olav den hellige
- Nordens viktigste helgen og Norges evige konge. Slaget på Stiklestad representerer et vendepunkt i norsk historie - overgangen fra det norrøne høvdingsamfunnet til en tid da kongedømme og kristendom formet det som ble Norge. I tillegg er Verdal tung på industri og nyskaping med Aker Kværner ASA som hjørnestensbedrift. I tillegg har Verdal et rikt amatør- og profesjonelt teatermiljø og HINT har etablert sin teaterutdanning ved Tindved Kulturhage i Verdal.

Levanger har et stort og aktivt studentmiljø gjennom HINT-Røstad. Mye historie finner en også her, markert blant annet gjennom åpningen av Falstadsenteret høsten 2006.